Υποστήριξη οικογενειών

Στους Δρόμους Ζωής φροντίζουμε να έχουμε σταθερή επαφή με τις οικογένειες των παιδιών που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Κέντρου Επικοινωνίας, με σκοπό την αποτελεσματικότερη βοήθεια προς αυτά. Στόχος μας η καλλιέργεια σχέσεων εμπιστοσύνης, ανθρωπιάς και κατανόησης που αφήνει χώρο σε κείνους που οι συνθήκες ή ακόμη και οι προσωπικές τους επιλογές, τους οδήγησαν στην περιθωριοποίηση. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να παρέχουμε στήριξη σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά, κοινωνικά και άλλα προβλήματα.

Από το 2010 λειτουργεί το πρόγραμμα "Φροντίδα" που παρέχει ανά 2 εβδομάδες τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε οικογένειες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Τα τρόφιμα συλλέγονται από δωρεές μελών και φίλων των Δρόμων Ζωής και αποθηκεύονται προσωρινά στο κέντρο επικοινωνίας των μέχρι τη διανομή τους.

Πέρα όμως από την υλική στήριξη φροντίζουμε να δράσουμε συμβουλευτικά σε ώρες ανάγκης: κατευθύνουμε τις οικογένειες σε κοινωνικές υπηρεσίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν πιο αποτελεσματικά, συνεργαζόμαστε με εθελοντικές οργανώσεις παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, οργανώνουμε με τη βοήθεια επιστημονικών συνεργατών επιμορφωτικά σεμινάρια σε θέματα υγιεινής, πρόληψης και διατροφής.

Οι γιατροί του κόσμου στους Δρόμους Ζωής

Οι γιατροί του κόσμου επισκέπτονται τους Δρόμους Ζωής   Εξετάζοντας τα παιδιά