Στιγμιότυπα από παλιότερα Bazaar

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Δρόμων Ζωής

Bazaar 2017 και παράλληλες εκδηλώσεις παρουσίασης του έργου μας

Oι Δρόμοι Ζωής διοργανώνουν και φέτος το καθιερωμένο Βazaar τους στο διαπολιτισμικό σχολείο στο Γκάζι, συνοδεύοντάς το με πλούσιες, δωρεάν και ανοιχτές για όλους παράλληλες εκδηλώσεις. Ο χώρος σημαίνει πολλά για όλους, μικρούς και μεγάλους: στο Γκάζι κατοικεί η πλειοψηφία των παιδιών που δέχονται την υποστήριξη της οργάνωσης, και το 87ο σχολείο είναι το σχολείο πολλών από αυτά.

το Σάββατο και την Κυριακή 16-17 Δεκεμβρίου 2017
στο 87ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, Ορφέως 58, ΓΚΑΖΙ,

Σταθμός Μετρό Κεραμεικός, έξοδος Κων/πόλεως
Ωράριο λειτουργίας Σάββατο 16/12: 10.00-22.00,
Κυριακή 17/12: 10.00-20.00

Tο Βazaar των Δρόμων Ζωής θα υπερασπιστεί την φήμη του ως μια gourmet διοργάνωση στην πόλη με απίστευτη ποικιλία από νοστιμιές και γλυκίσματα σε συσκευασίες δώρου και ακόμη, στυλιστικά ξεχωριστά αξεσουάρ, χειροποίητα κοσμήματα, στολίδια, χριστουγεννιάτικα δώρα, προσεγμένα αντικείμενα «δεύτερο χέρι».

Η δράση των Δρόμων Ζωής για 16 συνεχή χρόνια παρέχει βοήθεια σε παιδιά και οικογένειες (κυρίως Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, μεταναστών αλλά και σε όποια άλλη οικογένεια έχει ανάγκη). Οι πόροι εξασφαλίζονται αποκλειστικά από το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Bazaar.

Ελάτε λοιπόν να κάνετε τα ψώνια σας, να δοκιμάσετε νοστιμιές και ζεστό κρασί αλλά και να μας γνωρίσετε από κοντά. Στον ίδιο χώρο, αφήστε τα παιδιά σας να δημιουργήσουν και να ψυχαγωγηθούν συμμετέχοντας στα ανοιχτά και δωρεάν για όλα τα παιδιά εργαστήρια και παιχνίδια.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των εργαστηρίων θα βρείτε στη σχετική σελίδα του Bazaar.

Πώς βοηθά κανείς αγοράζοντας από το Bazaar των Δρόμων Ζωής

Ακόμα και η ελάχιστη αγορά βοηθά ένα παιδί να προχωρήσει στο σχολείο. Βοηθά εμάς, τους εθελοντές, να υποστηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο παιδιά και συμπολίτες μας που ζουν μια ζωή πραγματικά στερημένη και με περιορισμένες ευκαιρίες εξέλιξης.

Το Bazaar του Δεκεμβρίου θέλει κάθε χρόνο να αποδεικνύει πως η θέληση για προσφορά μπορεί και ξεπερνά τα υλικά εμπόδια. Η κύρια παρακαταθήκη που αφήνει σε όσους συμμετέχουν και κάνουν τις αγορές τους είναι η ζεστασιά της καρδιάς και το αίσθημα ότι ανήκουν σε μια κοινωνία αλληλεγγύης.

Μην υποκύπτοντας στην απομόνωση και την αδιαφορία, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, όσες έχει ο καθένας, για να σηκώσουμε λίγο ψηλότερα όσους έχουν πέσει, για να δώσουμε ελπίδα σε συνανθρώπους μας ανεξάρτητα από τη φυλή τους, τη φύση τους, τη θρησκεία τους ή άλλη διάκριση.

Ας θυμίσουμε μια πραγματικότητα

Στις γειτονιές του Γκαζιού, του Βοτανικού και του Μεταξουργείου που συγκεντρώνουν συχνά τα βλέμματα όλων μας χάρις στις αναπλάσεις και τα πολιτιστικά γεγονότα, τα παλιά σπίτια κατοικούνται ακόμη από παιδιά και τις οικογένειές τους: εσωτερικούς ή ξένους μετανάστες, μουσουλμάνους της Θράκης, εργάτες, ρακοσυλλέκτες, άνεργους νέους. Τα χαμηλά σπίτια δίνουν τις θέσεις τους σε παραδοσιακές ταβέρνες και μπαρ, οι ένοικοι μετακομίζουν λίγο ή πολύ μακρύτερα και η ζωή συνεχίζεται για κάποιους μέσα στον αποκλεισμό, δίπλα ακριβώς στα σημεία που οι υπόλοιποι Αθηναίοι συναντιούνται και διασκεδάζουν. Αυτούς τους κόσμους προσπαθούν εδώ και πάνω από μια δεκαετία να συμφιλιώσουν οι εθελοντές της οργάνωσης, να συμφιλιώσουν ό,τι αντιπροσωπεύουν οι παραπάνω εικόνες.

Τι έχει κερδηθεί έως σήμερα

Σχετικά με την σχολική πρόοδο των παιδιών, με την υποστηρικτική διδασκαλία των εθελοντών οι Δρόμοι Ζωής κατάφεραν να έχουν στο Κέντρο Επικοινωνίας

  • παιδιά που τελειώνουν το Λύκειο
  • από το Σεπτέμβριο του 2007 έχουν τον πρώτο τους φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ
  • το 2010 το πρώτο κορίτσι για την μουσουλμανική κοινότητα πέρασε στα ΤΕΙ Ιατρικών Εργαστηρίων Αθήνας.

Ακόμη, μέσω της καθημερινής επαφής με τους εθελοντές, τα παιδιά και οι έφηβοι ασκούν την χρήση της γλώσσας αλλά και το αίσθημα της εμπιστοσύνης και της κοινωνικής αυτοπεποίθησης.

Όμως: Πολλοί ακόμη γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο ή τα απομακρύνουν νωρίς. Οι οικογένειες χρειάζονται πλέον όλο και περισσότερη ενίσχυση σε είδη πρώτης ανάγκης για να επιβιώσουν, η ζωή γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη για τους μετανάστες στις γύρω γειτονιές, ενώ έχουν ήδη χτυπήσει την πόρτα μας οι πρώτοι Έλληνες.

Υπάρχει ακόμη δρόμος να διανυθεί για να μην χαθούν όσα έχουμε κερδίσει. Τώρα που η προσπάθεια όλων αποδίδει τους καρπούς της χρειάζεται να συνεχίσουμε ακόμη πιο εντατικά.
Το ετήσιο Bazaar θα αποτελέσει την κινητήριο δύναμη.

χάρτης τοποθεσίας bazaar Δρόμων Ζωής

Xάρτης τοποθεσίας του Bazaar
(πατήστε για μεγέθυνση)