Ομαδικές Δραστηριότητες

Οι Ομαδικές Δραστηριότητες αποτελούσαν πάντα μια πολύ σημαντική λειτουργία των Δρόμων Ζωής. Βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες, να ανακαλύψουν κρυμένα τελέντα, τονώνουν την αυτοπεποίθησή τους, αναδεικνύουν την ομαδικότητα ως αξία ζωής. Ειδικά στις μέρες μας που o ατομισμός προάγεται σε κώδικα συμπεριφοράς, το να μαθαίνουν τα παιδιά (και μαζί τους κι εμείς) να συνεργάζονται, να βλέπουν και ν' ακούν το διπλανό τους έχει μεγάλη σημασία. Περισσότερο από όλα όμως, σκοπός των ομαδικών δραστηριοτήτων είναι η χαρά.

Οι ομάδες που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Επικοινωνίας είναι κουκλοθέατρο, θέατρο και θεατρικό παιχνίδι, μουσική και μουσικοκινητική αγωγή, σύγχρονος χορός, κοσμήματα και κατασκευές, ζωγραφική, ανάγνωση - λογοτεχνία, ομαδικότητα, περιβαλλοντική αγωγή, μαγειρική, ομάδα έκδοσης της εφημερίδας "Ονειρόδρομος". Και έπεται συνέχεια.

Στις ομάδες αυτές τα παιδιά συνδυάζουν παιχνίδι, κίνηση, μουσική και χορό με μάθηση. Εξασκούνται στο να λειτουργούν με πρόγραμμα, να ανταποκρίνονται σε ερεθίσματα, να αναγνωρίζουν συναισθήματα, να εκφράζονται. Μαθαίνουν τη σημασία που έχει η κατεύθυνση και ο στόχος στην πρόοδο της ομάδας, εκπαιδεύονται στη συλλογικότητα και την ομαδικότητα. Ανακαλύπτουν δεξιότητες και ταλέντα που ίσως να μην υποψιαζόταν. Γνωρίζουν τη χαρά της δημιουργίας και της μάθησης μέσα από μια διαδικασία που δεν έχει το στοιχείο του "υποχρεωτικού", όπως τα μαθήματα του σχολείου. Παίρνουν μια γεύση από τέχνη καθώς ψυχαγωγούνται συντροφιά με τους συνομήλικούς τους.

Μια εικόνα από τις πολλές δραστηριότητες των ομάδων στο κέντρο μας

Από την παράσταση "Ο Μικρός Πρίγκηπας"

Όλος ο θίασος επί σκηνής ("Παραμύθια της Ανατολής")

Φτιάχνοντας κούκλες για την παράσταση

Χορός

Μουσική

Χορωδία

Περιβαλλοντική αγωγή

Πηλός

Ζωγραφική

Κουραμπιέδες που έφτιαξε η ομάδα μαγειρικής για το Bazaar

Ποδόσφαιρο

Στιγμιότυπα από τις θεατρικές παραστάσεις των παιδιών