Ψυχαγωγικές Δραστηριότητες

Στους Δρόμους Ζωής εκτός από τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για το σχολείο, θεωρούμε πολύ σημαντικό να δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να έχουν και άλλες εμπειρίες. Έτσι πραγματοποιούνται πολλές δραστηριότητες μέσα στο χώρο μας όπως σύγχρονος χορός, μουσική, θέατρο, μουσικοκινητικά παιχνίδια, θεατρικό παιχνίδι, χειροτεχνίες, μαγειρική, περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Παράλληλα, οργανώνουμε συχνά ψυχαγωγικές εξορμήσεις προς τα έξω, με στόχο τον εμπλουτισμό των ερεθισμάτων τους, την ευαισθητοποίηση σε διάφορα κοινωνικά θέματα και γενικά το «άνοιγμα» προς την κοινωνία. Έτσι βρίσκουν τα παιδιά την ευκαιρία να αλλάξουν παραστάσεις από την καθημερινή ζωή στην γειτονιά, να εκτεθούν σε άλλες καταστάσεις, να γεμίσουν με νέες εικόνες, συναισθήματα, σκέψεις.

Ένα ακόμα πολύ μεγάλο όφελος αυτών των εμπειριών που μοιραζόμαστε με τα παιδιά είναι η ποιότητα της επαφής σε αυτά τα διαφορετικά πλαίσια. Κατά την διάρκεια των καθημερινών μαθημάτων συνήθως δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να «ξεδιπλωθούν» τα παιδιά και οι εθελοντές, να μοιραστούν κάτι πιο προσωπικό. Όμως σε αυτές τις συνθήκες χαλαρότητας γνωριζόμαστε πιο ουσιαστικά, κουβεντιάζοντας ή σιωπηλά, απλά συνυπάρχοντας και διασκεδάζοντας παρέα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς και τις ομάδες που ανταποκρίθηκαν με τόση αγάπη, προσφέροντας μας την δυνατότητα να ζήσουμε αυτές τις στιγμές!

Οι εξορμήσεις των παιδιών μας περιγράφονται αναλυτικά στα newsletter του αντίστοιχου μήνα.

Μερικά στιγμιότυπα από τις εξορμήσεις μας

Εκδρομή στην κατασκήνωση Χαρούμενα Παιδιά - Χαρούμενα Νιάτα στην Ελευσίνα, Ιούνιος 2012

Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου στην Τεχνόπολη, Απρίλιος 2012

"Ο Μικρός Πρίγκιπας" στο Πτι Παλαί, Δεκέμβριος 2011

Σχόλια μετά την άσκηση εσωτερικής ησυχίας και σιωπής, Νοέμβριος 2011

Θέατρο Κέλυφος, Νοέμβριος 2011

Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς), Οκτώβριος 2011

Παλιότερες εξορμήσεις

Σύλλογος Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, Μάϊος 2011

Καλοκαιρινή γιορτή στον Εθνικό κήπο, Ιούνιος 2010