Menu

Τα Νέα μας

Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2023

Το Bazaar των Δρόμων Ζωής θα ανοίξει για άλλη μια χρονιά διάπλατα τη δική του πόρτα, περιμένοντας φίλους και εθελοντές.

Φτάσαμε στο 23ο Χριστουγεννιάτικο Bazaar των Δρόμων Ζωής στο Γκάζι. Η γειτονιά άλλαξε. Τα παιδιά μεγάλωσαν, μεγαλώνουν κι έρχονται άλλα. Από το Βοτανικό, τον Κεραμικό, το Γκάζι. Εκείνο που έμεινε αναλλοίωτο είναι το κέφι για γιορτή και προσφορά. Για την ετήσια καθιερωμένη μας συνάντηση. Τέτοιες μέρες, οι εθελοντές των “Δρόμων Ζωής” ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη διεξαγωγή του Bazaar που εξασφαλίζει και τη λειτουργία της Οργάνωσης. Ο αμιγώς εθελοντικός κι αυτόνομος χαρακτήρας της υποστηρίζει μια ανοιχτή κοινωνία και προσιτή γνώση για τα παιδιά που ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Γκαζιού, κάτω από συνθήκες δύσκολες, ανέχειας και πολλές φορές αποκλεισμού. Με “Φροντίδα” για τις οικογένειές τους, το μικρό αλλά πάντα γεμάτο κοινωνικό παντοπωλείο μας κάνει τα μαγικά του. Σκοπός να βρίσκουν όλοι το δικό τους δρόμο, με αξιοπρέπεια.

Φέτος πήραμε μια μεγάλη απόφαση, το Bazaar να διοργανωθεί στο Κέντρο Επικοινωνίας. Στο σπίτι των Δρόμων Ζωής. Κι έχει μια χαρά για μας αυτό. Σας υποδεχόμαστε στο κέντρο μας για να μοιραστούμε την ατμόσφαιρα της δουλειάς μας που είναι διάχυτη παντού. Η κουζίνα μας θα φιλοξενήσει το μπαρ. Το σαλόνι μας τις χειροτεχνίες. Κάθε δωμάτιο θα έχει μια έκπληξη.

Το κέντρο φέτος θα είναι σαν τον αέρα μιας παιδικής ζωγραφιάς. Το «ανάμεσα στον ουρανό και τη γη» που για τα παιδιά είναι η απεικόνιση της ζωής μας. Ο αέρας ο δικός μας θα έχει τα καλούδια που έφτιαξε η ομάδα μαγειρικής μας, τα καλλυντικά και τις χειροποίητες δημιουργίες της ομάδας χειροτεχνίας, βιβλία και μερικά επιλεγμένα αντικείμενα που έχουν ζήσει σε άλλα χέρια πριν τ’ αγγίξουν τα δικά σας, και βέβαια εμάς.
«Εμείς», είμαστε οι εθελοντές και τα παιδιά των Δρόμων Ζωής.
Και σας περιμένουμε.
Σας περιμένουμε με ανοιχτή καρδιά και ανοιχτή αγκαλιά όπως το ζωγραφίζει η ψυχή μας!

Δείτε λεπτομέρειες στο facebook event: https://www.facebook.com/events/3281484472152314/
Χάρτης τοποθεσίας: https://bit.ly/3Rbd8mJ

Ωράριο λειτουργίας
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου: 10:00-21:00
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου: 10:00-20:00

Ευχές

Για τους φίλους που βρέθηκαν κοντά μας αλλά και τους άλλους που μας είχαν στο νου τους, για όσους κόπιασαν και για όσους χάρηκαν, εκείνους που θα έρθουν και θα χτυπήσουν το κουδούνι γιατί θέλουν να δώσουν ή χρειάζονται να πάρουν και να είναι κοντά…

Το Bazaar έγινε γιορτή και χαρά και φιλία, ζέστανε τις καρδιές όλων μας και ναι! μύρισε Χριστούγεννα.

Ας ανοίξουν τα φετινά Χριστούγεννα δρόμους ζωής, να φτάσει το βλέμμα σε μακρινούς ορίζοντες, να ανοίξει η ψυχή, να είναι μια η αγκαλιά κι ένας ο κόσμος όλος!

Καλά Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2022

Ο αμιγώς εθελοντικός κι αυτόνομος χαρακτήρας των Δρόμων Ζωής υποστηρίζει μια ανοιχτή κοινωνία, αποδοχή και κατανόηση της διαφορετικότητας αλλά και προσιτή γνώση για τα παιδιά που ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Γκαζιού, κάτω από ευαίσθητες κοινωνικά συνθήκες. Σκοπός της προσπάθειας να μπορούν κυρίως παιδιά, έφηβοι και γυναίκες, με αξιοπρέπεια και χωρίς φόβο, να προσπαθούν για το δικό τους δρόμο και την αξία τους.

Όλοι οι εθελοντές των “Δρόμων Ζωής”, παλαιότεροι και νεότεροι, παιδιά και γονείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη διεξαγωγή του καθιερωμένου μας Χριστουγεννιάτικου Bazaar που εξασφαλίζει και τη λειτουργία της Οργάνωσης. Απολογισμός μαθητείας για εμάς τους εθελοντές, πρόσκληση και ευκαιρία σε φίλους παλιούς και καινούργιους για μοίρασμα αγάπης και αντάμωμα γιορτής.

Ελάτε με όρεξη, αφήστε να γευτούν τα μάτια και η καρδιά σας. Αγνά υλικά και αντίστοιχες προθέσεις. Μουσικές και γέλια. Παράλληλες δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους. Κρατήστε χώρο στον ουρανίσκο σας για να δοκιμάσετε τις ασύγκριτες προσεγμένες γεύσεις του φημισμένου γκουρμέ μπουφέ μας.

Σας περιμένουμε για μια Γιορτή που μπορεί να ζεστάνει καρδιές μικρών και μεγάλων, που μπορεί να μοιραστεί με τα δώρα μας σε φίλους και αγαπημένους, που ανοίγει δρόμους για εκείνη την κοινωνία που μας πρέπει.

Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Δεκέμβρη 2022
Στο 87ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Ορφέως 58, Γκάζι
Ωράριο λειτουργίας:

Σάββατο 17/12: 10:00-21:00,
Κυριακή 18/12: 10:00-20:00

facebook event: https://www.facebook.com/events/1511573115923461/
Χάρτης τοποθεσίας: https://bit.ly/3XRQNfn

Μοιραζόμαστε ξανά

Στους Δρόμους Ζωής η γιορτή του φθινοπώρου, του είμαστε ξανά μαζί, της αγκαλιάς, ήταν πάντα το «Μοιραζόμαστε»

Λιχουδιές μαγειρεμένες από εθελοντές και μαμάδες των παιδιών μας, τραπέζια στρωμένα στη Γαργηττίων, μουσική και στιγμές μαγικές, στιγμές φίλων που βρίσκονται πάλι.

Τα τελευταία χρόνια περάσαμε καιρούς δυσκολεμένους αλλά η αγάπη έχει γεύση, μοιράζεται, τρώγεται και γιατρεύει! Ανοίξαμε λοιπόν πόρτες και παράθυρα, καλωσορίσαμε πάλι τα παιδιά κι αρχίσαμε τις κουβέντες και τα σχέδια γύρω από το τραπέζι της κουζίνας!

«Μοιραζόμαστε» ξανά λοιπόν στη Γαργηττίων,
το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ, μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής παύσης.

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε νέα ξεκινήματα με λιχουδιές και μουσική. Με τραπέζια στην αυλή και στο δρόμο. Με μια μικρή συμμετοχή των 10 ευρώ ο καθένας (5 για τους φοιτητές) μας βοηθάτε να ανταπεξέλθουμε στα λειτουργικά έξοδα του Κέντρου μας. Ελάτε να μοιραστούμε γεύσεις, να μοιραστούμε τη χαρά και τη γιορτή… Τις στιγμές που αναζητάμε και μας αξίζουν.

facebook event

Σεπτέμβριος στους Δρόμους Ζωής - κάλεσμα για το νέο άνοιγμα

Image by Rahul Pandit on Pexels

Σεπτέμβριος λοιπόν και για τους Δρόμους Ζωής! Ανοίξαμε παράθυρα και πόρτες, ρίξαμε νερό στην αυλή και ήδη καταφέραμε τις πρώτες αγκαλιές για τούτη τη χρονιά με την θέληση να βρισκόμαστε, να χαιρόμαστε, να γιορτάζουμε, να είμαστε μαζί.

Σε τούτη την προσπάθεια ξεκινήσαμε το 1996 με βήματα μικρά, σταθερά και προσεκτικά που αν και φαίνονταν ανέμελα δεν ακολουθούσαν πάντα μονοπάτια εύκολα, αλλά το «μαζί» άντεξε και μας δυνάμωσε όλους.

Στους τελευταίους δυσκολεμένους αβέβαιους καιρούς μας, μετά την αναγκαστική παύση καταφέραμε την «Επανεκκίνηση». Παιδιά και εθελοντές καταφέραμε μια σχολική χρονιά, νότες και μουσική στο μεγάλο δωμάτιο, Ομάδες θεάτρου για τα παιδιά μας αλλά και μια μικτή ομάδα εθελοντών και μαμάδων. Ο χαμός στην αυλή από τα μικρούλια μας τρεις φορές την εβδομάδα «ουράνιο τόξο» για τη συνέχεια, για το μέλλον.

Η φετινή χρονιά φαίνεται να προσπαθεί μια άλλη δυναμική, φαίνεται ήδη να ζητάει χαρτί και μολύβι για τις καινούργιες ιστορίες που περιμένουν να γραφτούν. Αυτός ο «κύκλος του μαζί» χρειάζεται να μεγαλώσει να αγγίξει, να αγκαλιάσει. Χρειάζεται ένα ένα λιθαράκι να μπει στη θέση του να χτίσουμε μικρούς κόσμους που αντέχουν γιατί έτσι μας πρέπει.

Αυτό λοιπόν είναι ένα κάλεσμα σε όλους, παλαιότερους και καινούργιους! Αφουγκραστείτε για λίγο το κάλεσμα της δικής σας καρδιάς, την ανάγκη σας και την ανάγκη των καιρών μας για το «μαζί» και το «είμαι εδώ». Συμπληρώσετε την "Δήλωση Εθελοντικής παρουσίας" στον δικό μας κύκλο.

Σας περιμένουμε, και η χαρά μας θα είναι μεγάλη!