Τα νέα μας

Σε αυτό το κομμάτι του site θα ανεβάζουμε συχνά νέα και ανακοινώσεις μας.


 

Πάρτυ εθελοντών


Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου μετά τις 21:00 θα χαρούμε να συναντήσουμε εσάς και την παρέα σας στο πάρτυ μας, στο bar Gasoline, Γαργηττίων 23Α στο Γκάζι.

Τη βραδιά θα επενδύσουν μουσικά ειδικά για τους Δρόμους Ζωής οι Ilias Katelanos & Pano Manara.

Η τιμή του ποτού θα είναι 8 Ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν για το πρόγραμμα "Φροντίδα" του Κέντρου Επικοινωνίας των Δρόμων Ζωής.

Σας περιμένουμε!


 

Το μπακάλικο του Νοεμβρίου της Πορείας Αγάπης


Μπακάλικο Πορείας ΑγάπηςΤο "μπακάλικο" της Πορείας Αγάπης και πάλι εν δράσει!

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 5-8 μ.μ. θα περιμένουμε όσους από σας θελήσουν να προσφέρουν τρόφιμα στην οδό Βουλγαροκτόνου 27α.

Η συσκευασία θα γίνει την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου από τις 10 π.μ.
και η παράδοση προς τις οικογένειες την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011, από τις 3 έως τις 6 μ.μ. στον ίδιο χώρο.

Η βοήθειά σας πάντα πολύτιμη!

Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ είναι μη κερδοσκοπική Αστική Εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται από το 1998 στον χώρο της βοήθειας των ανθρώπων κάθε ηλικίας, που πλήττονται από την αρρώστια, την εγκατάλειψη και την φτώχεια, οπουδήποτε πάνω στη Γη, προκειμένου αυτοί να ανακτήσουν την αυτάρκειά, την αξιοπρέπεια και την εμπιστοσύνη τους στον άνθρωπο.


 

Newsletter των Δρόμων Ζωής


Οι φίλοι και οι εθελοντές των Δρόμων Ζωής όλο και αυξάνονται. Σε μια προσπάθεια για καλύτερη επικοινωνία και ενημέρωση ξεκινήσαμε την κυκλοφορία του ηλεκτρονικού μας newsletter που στέλνεται με email σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Το τεύχος Σεπτεμβρίου αναφέρεται στις δραστηριότητες του μήνα που πέρασε.

Αν δεν έχετε λάβει το πρώτο τεύχος, μπορείτε να το δείτε στην αντίστοιχη σελίδα στο σάιτ μας. Ένα αρχείο των τευχών θα υπάρχει στη σελίδα των εντύπων.

Αν πάλι θέλετε συμπεριληφθείτε στη λίστα αποστολής, στείλτε τα στοιχεία σας (όνομα και email) στη διεύθυνση newsletter@dromoi-zois.gr και θα παίρνετε τις ενημερώσεις μας στο τέλος κάθε μήνα. Στην ίδια διεύθυνση ευπρόσδεκτες και οι παρατηρήσεις ή προτάσεις σας για τo newsletter μας.


 

WonderFestival, το φεστιβάλ των θαυμάτων


Το Wonder Festival είναι μια γιορτή που έχει για κέντρο της τους εθελοντές. Διοργανώνεται για πρώτη φορά και έχει σκοπό να φέρει σε επικοινωνία εθελοντικές οργανώσεις μεταξύ τους ώστε να ανταλλάξουν ιδέες, προβληματισμούς, εμπειρίες και σκέψεις και μέσα από αυτήν την αλληλεπίδραση να γεννηθούν ίσως συνεργασίες και κοινές δράσεις.

Σε μια ολοήμερη γιορτή που θα γίνει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων την Κυριακή 2 Οκτωβρίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά 50 εθελοντικές οργανώσεις, να ενημερωθεί για το έργο τους, να ακούσει και να συμετάσχει σε συζητήσεις, να πάρει μέρος σε διάφορες προγραμματισμένες δραστηριότητες αυτών των ομάδων, να εμπνευστεί και να διασκεδάσει.
Οι Δρόμοι Ζωής θα είναι εκεί και θα σας περιμένουν στο περίπτερό τους να μοιραστείτε μαζί τους την ξεχωριστή αυτή εμπειρία.

Το φεστιβάλ είναι ανοιχτό για το κοινό 11π.μ.-12μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες και πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο σάιτ Wonderfestival


 

Πρώτη συνάντηση εθελοντών και υπόλοιπο πρόγραμμα Σεπτεμβρίου


Καλή Χρονιά!

Ο Σεπτέμβρης μπήκε, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα μίας δυναμικής χρονιάς. Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων των Δρόμων Ζωής διαμορφώνεται ως εξής:

5/9 - 9/9, 6.00μ.μ. - 8.00μ.μ.
Εγγραφές μαθητών και παραλαβή τροφίμων
12/9 Δευτέρα 8.00μ.μ.
Πρώτη συνάντηση εθελοντών
12/9 - 16/9, 6.00μ.μ. - 8.00μ.μ.
Καθημερινή παρουσία εθελοντών για εγγραφές, ομάδες εθελοντών, επικοινωνία με τα παιδιά.
17/9 Σάββατο
Συμμετοχή στη 10η Γιορτή Εθελοντισμού - Θησείο
19/9 Δευτέρα
Έναρξη μαθημάτων

Παρακαλούνται οι εθελοντές (παλιοί και νέοι) να συμπληρώσουν τη Φόρμα Εγγραφής Εθελοντή και να τη στείλουν στο volunteers@dromoi-zois.gr


 

Όλος ο κόσμος μια αγκαλιά


10η γιορτή εθελοντισμούΟι Δρόμοι Ζωής συμμετέχουν και φέτος στη Γιορτή Εθελοντισμού που θα γίνει το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, στο Θησείο. Σύνθημα της φετινής 10ης γιορτής "όλος ο κόσμος μια αγκαλιά".

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τις δραστηριότητες εθελοντικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε πολλούς τομείς, με πληροφοριακό υλικό, προβολές ταινιών, θεατρικά δρώμενα, διαδραστικά παιχνίδια κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Κίνησης Φορέων Εθελοντισμού.

Σας περιμένουμε να μας επισκεφθείτε στο περίπτερό μας για να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις.

 


 

Καλοκαιρινό πάρτυ εθελοντών


Την Παρασκευή 17 Ιουνίου οι εθελοντές των Δρόμων Ζωής γιορτάζουν το τέλος μιας ακόμα σχολικής χρονιάς στο bar Gasoline, Γαργηττίων 23Α στο Γκάζι.

Είσοδος 8 ευρώ, εκ των οποίων τα 3 ευρώ θα διατεθούν για τις έκτακτες ανάγκες μονογονεϊκής οικογένειας.


 

Εκδήλωση για τα 10 + 1 χρόνια των Δρόμων Ζωής

Εργαστήρι Καραγκιόζη

Από τις 5 ως τις 8 Μαΐου 2011 οι Δρόμοι Ζωής γιόρτασαν 10+1 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Επικοινωνίας στο Γκάζι σε μια εκδήλωση γεμάτη δημιουργία, προσωπική έκφραση και μοίρασμα. Το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» φιλοξένησε για τέσσερις μέρες εργαστήρια δραστηριοτήτων, έκθεση φωτογραφιών, αρχειακού υλικού και κατασκευών των παιδιών του Κέντρου.

Εθελοντές και παιδιά του Κέντρου υποδέχθηκαν παλιούς και νέους φίλοι, μαθητές από τα σχολεία των γύρω περιοχών καθώς και παιδιά από άλλες οργανώσεις που ήρθαν να μας γνωρίσουν. Παιδιά και ενήλικες επισκέπτες διασκέδασαν φτιάχνοντας κούκλες, ζωγραφίζοντας, κατασκευάζοντας φιγούρες καραγκιόζη, παίρνοντας μέρος στο θεατρικό παιχνίδι, στα περιβαλλοντικά εργαστήρια, μαγειρεύοντας λιχουδιές και παίρνοντας μια γεύση από τα πολλά όμορφα που συμβαίνουν καθημερινά στο Κέντρο Επικοινωνίας των Δρόμων Ζωής.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά των Δρόμων Ζωής παρουσίασαν χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν, ενώ η εκδήλωση έληξε πανηγυρικά με ένα graffiti που ζωγράφισε η ομάδα των εφήβων στον πεζόδρομο.

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους που ήρθαν να μας γνωρίσουν και να μοιραστούν μαζί μας τη χαρά για τη συνύπαρξή μας στους Δρόμους Ζωής.


 

Απόκριες στο Gasoline

Πρόσκληση

(Πατήστε στην εικόνα για να ανοίξει η πρόσκληση)

Οι Δρόμοι Ζωής θα μασκαρευτούν, θα χορέψουν και θα διασκεδάσουν το Σάββατο 19/2/2011, από τις 10μ.μ. και μετά στο bar Gasoline, Γαργηττίων 23Α στο Γκάζι.

Σας θέλουν εκεί μαζί τους, μεταμφιεσμένους ή όχι
(ακόμα κι ένα καπέλο μεταμφίεση θεωρείται).

Σας περιμένουμε!

Είσοδος με ένα ποτό 10 ευρώ.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τη στήριξη οικογενειών με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

http://www.dromoi-zois.gr/frontida


 

Party time!

hxotropio

Οι Δρόμοι Ζωής σας προσκαλούν σε πάρτυ με αφορμή τη νέα χρονιά και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, το Σαββάτο 29 Ιανουαρίου 2011, από τις 8μμ και μετά, στο Amuze Cafe-Bar, Ακτή Δηλαβέρη 5, Μικρολίμανο, Πειραιάς.

Ποτό 10 ευρώ.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τη στήριξη οικογενειών με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί.

http://www.dromoi-zois.gr/frontida