Προφίλ

Στο Γκάζι ο κόσμος αλλάζει

Τα λόγια αυτά της Μελτέμ όταν ήταν στην 6η Δημοτικού, αρκετά χρόνια πριν, έγιναν το σύνθημα του Κέντρου, ακόμα μας ευαισθητοποιούν, μας εμψυχώνουν και κρατάνε τον ενθουσιασμό μας ζωντανό.

Οι "Δρόμοι Ζωής" είναι μια συνειδητά εθελοντική οργάνωση όπου οι εθελοντές προσφέρονται ανιδιοτελώς για τη διανοητική, ηθική και υλική συμπαράσταση παιδιών, εφήβων, γυναικών, μητέρων, προκειμένου να αναλάβουν την ευθύνη της προσωπικής τους ζωής και των πράξεών τους.

Το όραμά μας ξεκίνησε να υλοποιείται το 1996, όταν πρωτοπερπατήσαμε τους δρόμους του Γκαζιού, με σεβασμό στην διαφορετικότητα και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων. Τότε κάναμε τα πρώτα μας βοηθητικά μαθήματα σε παιδάκια αναλφάβητων γονέων, χωρίς να φανταζόμαστε τις ανάγκες που θα προέκυπταν. Το 2000 ξεκίνησαν οι Δρόμοι Ζωής (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) και λειτούργησε σε καθημερινή βάση το Κέντρο Επικοινωνίας. Από τότε, παιδιά και έφηβοι, κυρίως μουσουλμάνοι της Θράκης, μετανάστες και κάτοικοι της γύρω περιοχής έρχονται στο Κέντρο Επικοινωνίας για να βοηθηθούν με τα μαθήματα του σχολείου με ενισχυτική διδασκαλία, καλλιτεχνικά, θέατρο, μουσική κλπ., έτσι ώστε να έχουν τα εφόδια που θα τους κάνουν δημιουργικούς ανθρώπους.

Τα παιδιά μας στο Γκάζι μεγαλώνουν, όλο και περισσότερο αποφασίζουν για αυτή την άλλη ζωή που αρχίζει να διαγράφεται στον ορίζοντα. Τη ζωή που έχει όραμα και ορμή.

Οι "Δρόμοι Ζωής" βραβεύτηκαν για το έργο τους το 2001 από την Κίνηση Πολιτών με το βραβείο "Νησίδες Ποιότητας Συλλογικής Δράσης". Η απονομή του βραβείου αυτού έγινε από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Στεφανόπουλο.

Βράβευση από την Κίνηση Πολιτών, Μάιος 2001

Εκδήλωση βράβευσης,
Ζάππειο 2001